Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_8hbh1jr6dr0h8q04vahi652id7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Beijingul a lichidat rapid focarul de coronavirus: Autoritățile capitalei chineze ridică restricțiile de deplasare

Beijingul a lichidat rapid focarul de coronavirus: Autoritățile capitalei chineze ridică restricțiile de deplasare

Postat la: 03.07.2020 19:00

Municipalitatea Beijing, care a cunoscut o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 la jumătatea lunii iunie, a anunţat vineri ridicarea majorităţii restricţiilor privind părăsirea oraşului, dând asigurări că a oprit contagiunea, informează AFP.

După două luni fără nicio contaminare cu noul coronavirus atribuită unor măsuri sanitare stricte, oraşul de 21 de milioane de locuitori s-a confruntat brusc cu o multiplicare a numărului de cazuri luna trecută. Cel puţin 331 de persoane au fost infectate în capitala chineză. De luna trecută, municipalitatea a cerut locuitorilor să evite deplasările "neesenţiale" în afara oraşului şi a solicitat un test pentru COVID-19 negativ pentru a putea părăsi capitala.

Aceste restricţii vor fi ridicate începând de sâmbătă la miezul nopţii (15:00 GMT), a anunţat municipalitatea, în contextul în care noile cazuri de COVID-19 din Beijing sunt acum limitate la câteva pe zi. Locuitorii din cartierele considerate "cu risc ridicat" sunt în continuare vizaţi de aceste restricţii. Oraşul a demarat o campanie masivă de depistare. Pe 3 iulie, peste 10 milioane de persoane fuseseră testate - aproape jumătate din populaţia oraşului, a declarat reporterilor responsabilul municipal Zhang Qiang.

Acest lucru a permis "tăierea rutelor de transmitere a virusului", a precizat un alt oficial local, Pan Xuhong. Piaţa angro Xinfadi, principala sursă de aprovizionare cu produse proaspete a capitalei, este suspectată drept sursă a noilor cazuri de contaminare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu