Băiat de 15 ani, condamnat pentru omor. A vrut să își apere tatăl și a înfipt cuțitul într-un vecin

Postat la: 22.05.2020 15:40

Un băiat în vârstă de 15 ani, din Satul Nou, județul Iași, a fost condamnat pentru uciderea unui vecin, care se luase la ceartă cu tatăl lui, la finalul anului trecut.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au decis joi în cazul minorului Gabriel S. măsura internării într-un centru de detenție pe o perioadă de șapte ani, pentru comiterea infracțiunii de omor.

"Un băiat în vârstă de 15 ani a fost condamnat de magistrații ieșeni după ce a fost acuzat că a făcut moarte de om. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus ieri aplicarea în cazul lui Gabriel S. a măsurii educative a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de șapte ani, pentru comiterea infracțiunii de omor. Judecătorii au constatat că, în cadrul dosarului, nu au fost formulate pretenții civile.

Medicii legiști au constatat că decesul a fost unul violent, fiind provocat în principal de o plagă penetrantă intra-cardiacă. În urma tragicului incident, minorul a fost preluat și transportat la Institutul de Psihiatrie «Socola», pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. Medicii au concluzionat că băiatul a avut discernamânt în momentul comiterii faptei", a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Băiatul a fost acuzat că, trezit brusc din somn, a pus mâna pe un cuțit și l-a înfipt într-un bărbat de 39 de ani, care începuse să se certe cu tatăl său. Minorul a fost reținut pe 19 noiembrie 2019, iar procesul a început pe data de 7 februarie 2020. Tragicul incident a avut loc pe data de 11 octombrie 2019, în Satul Nou, din comuna Belcești. Anchetatorii au menționat că, în acea zi, minorul și tatăl lui se aflau în casa unui prieten de familie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu