Avioane militare britanice, trimise să intercepteze un bombardier nuclear rus deasupra Mării Nordului

Postat la: 27.02.2020 09:03

Două avioane de vânătoare britanice au fost trimise, miercuri, să intercepteze un bombardier nuclear rus care s-a apropiat de coastele Marii Britanii.

Două avioane militare de tip Typhoon au fost trimise pentru interceptarea unui bombardier nuclear rus Tupolev Tu-95 care se apropia de coastele Scoţiei, deasupra Mării Nordului, afirmă surse citate de publicaţiile Daily Star şi Evening Standard, citate de Mediafax. Avioanele de vânătoare au decolat de la Baza Lossiemouth (Moray), aparţinând Forţelor Aeriene Regale britanice.

„Avioane Typhoon ale Forţei de reacţie rapidă au fost trimise de la Baza aeriană Lossiemouth în contextul în care un aparat neidentificat se apropia de spaţiul aerian britanic. Aparatul a rămas în afara zonei de interes, astfel că nu a fost necesară interceptarea", a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene Regale britanice.

Rusia efectuează frecvent exerciţii aeriene în zona de nord a Oceanului Atlantic, atrăgând reacţia Marii Britanii şi a altor ţări din cadrul NATO.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu