Autostrada de Centură București Nord, blocată în instanță. Ce au dispus de urgenta magistrații

Postat la: 25.11.2020 - 14:37

Sunt întârzieri în proiectul autostrăzii de Centură București Nord după ce instanța a decis să aprobe contestațiile depuse în urma licitației pentru realizarea unui tronson de 17,5 kilometri. Compania Națională de Drumuri este nevoită să reevalueze toate ofertele.

Potrivit reprezentanților Asociației Pro Infrastructura, licitația pentru proiectarea și execuția Autostrăzii de Centură București A0 Nord, lotul 1 cuprins între A1 și Corbeanca, mai face un pas înapoi, după ce Curtea de Apel București a dat dreptate contestatarilor și a dispus anularea raportului CNAIR și reevaluarea ofertelor, conform Mediafax.

Tronsonul de 17,5 km costă aproape 850 de milioane de lei a fost licitat de CNAIR anul trecut. 11 oferte au fost primite, o companie din Turcia fiind desemnată câștigătoare în iunie 2020. Ulterior, mai mulți participanți la licitație au contestat procedura, iar Curtea de Apel le-a dreptate.

Reprezentanții Pro Infrastructura mai anunță că tronsoanele 2 Corbeanca-Afumați și 3 Afumați-Cernica licitate tot în iunie 2019 au avut un traseu similar, așteptându-se și în aceste cazuri decizia instanței pentru soluționarea contestațiilor. Tronsonul 4 Cernica-A2 a fost contractat în august 2020, însă lucrările nu au început deoarece CNAIR nu a lansat procedura pentru realizarea exproprierilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu