Țara în care o persoană moare la fiecare 5 minute, în urma infectării cu noul coronavirus

Postat la: 26.10.2020 - 20:40

Capacitatea spitalelor din numeroase provincii iraniene este depăşită din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19, au anunţat autorităţile sanitare. În Iran, o persoană moare la fiecare cinci minute în urma infectării cu noul coronavirus.

Autorităţile iraniene s-au plâns de nerespectarea distanţării sociale, în timp ce ministrul adjunct al Sănătăţii, Iraj Harirchi, a declarat că pandemia ar putea provoca 600 de decese zilnic în săptămânile următoare, dacă iranienii nu reuşesc să respecte protocoalele de sănătate în cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu.

Televiziunea de stat iraniană a relatat că o persoană moare la fiecare cinci minute din cauza noului coronavirus, o rată care corespunde cu bilanţurile deceselor zilnice raportate de autorităţi de circa 300 în ultimele 20 de zile. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, a declarat duminică pentru televiziunea de stat că 32.616 de persoane au murit din cauza bolii, iar numărul de cazuri confirmate au ajuns la 568.896.

Un raport din aprilie al Centrului de cercetare al Parlamentului iranian arată că numărul cazurilor de coronavirus ar putea fi de aproape două ori mai mare decât cel anunţat de Ministerul Sănătăţii. Potrivit raportului, cifrele oficiale din Iran se bazează doar pe numărul de decese din spitale şi pe cazurile deja testate pozitiv pentru coronavirus.

Şcolile, moscheile, magazinele, restaurantele şi alte instituţii publice din Teheran au fost închise din 3 octombrie. În condiţiile în care cazurile şi decesele de COVID-19 au continuat să atingă niveluri record, măsurile au fost prelungite până pe 20 noiembrie, a informat televiziunea de stat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu