Anunțul făcut de Ministerul Sănătății: Cât rezistă COVID-19 pe plastic și inox, carton sau cupru. Se transmite prin alimente?

Postat la: 02.04.2020 - 08:20

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, că noul coronavirus rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru.

Covid 19 rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru, conform Ministerului Sănătăţii, care spune că "aceste rezultate subliniază atât importanţa spălatului frecvent pe mâini, cât şi dezinfectarea suprafeţelor".

"După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem şterge bine cu substanţe obişnuite de curăţat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou", a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Spre deosebire de alte epidemii, coronavirusul nu se transmite prin alimente: "De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete", s-a mai precizat.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu