Anchetă internă la IPJ Iaşi, în urma unor reclamaţii împotriva şefului Serviciului de Acţiuni Speciale. Ce le-ar fi cerut acesta subalternilor să facă

Postat la: 20.09.2019 10:25

Nemulţumiţi de comportamentul şefului lor, luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS) au sesizat conducerea IPJ Iaşi, care, potrivit unor surse din Poliţie, a dispus deja verificări cu privire la faptele care i-au fost aduse la cunoştinţă.

Angajaţii SAS Iaşi ar fi nemulţumiţi, potrivit unei scrisori asumate de mai mulţi luptători, de faptul că şeful lor, care ar frecventa o sală de culturism, i-ar obliga pe aceştia să meargă la aceeaşi sală. În caz contrar, subcomisarul Costel Şchiopu şi-ar fi amenintat subordonaţii că îi va muta în cadrul altor structuri.

„A început să ne ameninţe să mergem la acea sală, că vom fi mutaţi câte două luni la ţară şi repetă în mai multe circumstanţe, şedinţe sau adunări ale structurii sau când prindea pe fiecare pe hol (...) să mergem la o sală de bărbaţi! De aici până la declanşarea conflictului nu a fost decât un pas, acesta începând să aibă un comportament agresiv şi un limbaj trivial <nu arătaţi ca nişte bărbaţi> ", se arată într-o scrisoare a mai multor luptători din cadrul SAS Iaşi.

Potrivit aceleiaşi surse, Costel Şchiopu trimitea poze cu el dezbrăcat pe grupul de WhatsApp al colegilor, explicându-le subalternilor săi „că aşa ar trebui să arate un bărbat adevărat, nu cum arată ei". Politiştii din cadrul SAS Iaşi susţin, potrivit scrisorii, că şeful lor i-ar fi pus să se lupte între ei, „cine refuza urmând să fie mutat din cadrul serviciului, fapt ce a dus la nasuri sparte, ochi vineţi, coaste fisurate, chiar şi fracturi într-un caz".

Luptătorii SAS fac referire şi la un stagiu de pregătire, ce a avut loc recent, când, la o alergare de două ore şi jumătate, Costel Şchiopu le-ar fi interzis să bea apă. Un alt moment prezentat în scrisoare este legat de faptul că şeful SAS Iaşi s-ar fi dezbrăcat de cămaşă la un eveniment organizat la IPJ Iaşi, la care erau prezente soţiile şi fiicele colegilor săi, şi ar fi defilat dezbrăcat „printre copii de 5 ani şi fetiţe de 5 ani, repetând că aşa trebuie să arate un bărbat adevărat".

O altă problemă a şefului SAS Iaşi ar fi, potrivit scrisorii, alimentaţia şi modul în care îşi petrec timpul liber subordonaţii săi. „Dacă vedea că mănânci altceva în afară de piept de pui şi nu aşa, 130 gr per porţie, făcea scandal şi spunea că mâncăm ca nişte porci şi de ce mâncăm nesănătos! (....) Obliga mai mulţi colegi să alerge în fiecare zi 10 km şi să îi trimită pe aplicaţie dacă au alergat. Aceşti colegi îi spuneau este ziua soţiei sau a copilului său (...) a zis să nu ne mai ascundem după soţii şi copii, un luptător cere sacrificii", mai susţin angajaţii SAS.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu