ANAF și-a subordonat Parchetul. Ponta a ajuns mai puternic decât Băsescu

Postat la: 17.03.2019 11:32

Protocolul încheiat între ANAF şi Parchetul ÎCCJ este încă o ilustrare a luptei pentru putere dintre instituțiile statului, luptă în care românii devin victime colaterale, declară jurnalistul Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu consideră că autoritatea cea mai mare au obținut-o, mai ales pe timpul Guvernului Ponta, inspectorii fiscali din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), subordonată ANAF.

Despre DGAF, Ion Cristoiu afirmă că „această unitate era o unitate de comando. A fost, că acum s-au mai potolit, spaima tuturor firmelor din România (...). Prin această ordonanţă era militarizată, purtau arme, puteau controla orice maşină. Pe lângă aceasta, ei, inspectorii fiscali, erau detaşaţi la Parchete, 200 de inşi, care, de fapt, ei sesizau şi ei anchetau".

Ion Cristoiu a mai explicat că la baza protocolului dintre ANAF și Parchetul General, pe baza căruia inspectorii fiscali de la ANAF făceau şi anchete, a stat o Ordonanţă de Urgenţă emisă în anul 2013 de Guvernul USL, condus la acel moment de premierul Victor Ponta. Ion Cristoiu a subliniat că ANAF avea dreptul doar să facă sesizări, nu şi anchete, dar DGAF şi-a subordonat, practic, Parchetul. Puterea Fiscului a fost sporită și prin faptul că la DGAF erau detaşaţi şi 200 de ofiţeri SRI.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu