Ample percheziții la Consulatul Republicii Moldova din București. Foști angajați ai misiunii diplomatice apar intr-un dosar pentru abuz în serviciu

Postat la: 22.10.2020 - 18:33

Consulatul Republicii Moldova la București este in toiul unor percheziții efectuate de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA). Ofițerii mentionati acționează în urma deschiderii unui dosar penal pentru "abuz în serviciu" în care sunt implicați foști angajați ai Consulatului.

Publicatia Gândul a contactat telefonic Consulatul Republicii Moldova la București, numai că - în urma declinării identității - convorbirea telefonică a fost întreruptă, iar ulterior nu a mai răspuns nimeni la celălalt capăt al "firului", în pofida încercărilor repetate.

Centrul Național Anticorupție (CNA) - până la 1 octombrie 2012 numit "Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și a Corupției (CCCEC)", este un organ specializat în prevenirea și combaterea corupției și a actelor conexe corupției în Republica Moldova. Șefa Serviciului de Presă al CNA, Angela Starinschi a comunicat - notează zgd.md - că în cadrul dosarului penal sunt vizați mai mulți foști angajați ai misiunii diplomatice la București.

„CNA efectuează acțiuni de urmărire penală la Consulatul R. Moldova la București în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul abuzului de serviciu, comis de către foști angajați ai misiunii diplomatice. Acum sunt audiate persoane și se fac ridicări ale unor materiale pentru verificarea informațiilor de care dispunem", a comunicat purtătoarea de cuvânt a CNA.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu