Adrian Severin rămâne cu condamnarea definitivă. Instanța i-a respins contestația

Postat la: 16.04.2019 16:48

Instanța Supremă a respins contestația în anulare depusă de fostul europarlamentar Adrian Severin, după condamnarea definitivă la patru ani de închisoare.

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a respins, ca inadmisibila, contestatia in anulare depusa de fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta. Decizia este definitiva. Adrian Severin a depus la instanta suprema o contestatie prin care solicita anularea condamnarii in baza deciziei Curtii Constitutionale privind nelegalitatea constitutirii completurilor de 5 judecatori.

Motivul respingerii: Severin nu mai era in termenul de 30 de zile de introducere a unei contestatii in anulare. De altfel, politicianul a incercat sa sesizeze CCR cu aceasta exceptie, dar cererea sa a fost respinsa. Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă, respectiv pentru că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti Sunday Times de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu