Achiziţia de măşti pentru elevi şi profesori a fost anulată de Ministerul Educaţiei. S-a lansat o nouă procedură

Postat la: 25.05.2020 14:45

Achiziţia de măşti de protecţie pentru toţi elevii de clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a, precum şi pentru profesorii şi personalul din şcoli a fost anulată de Ministerul Educaţiei, cu puţin timp înainte de reînceperea şcolii.

Ministerul mai încearcă o dată să cumpere măştile pe care este obligat prin lege să le asigure participanţilor la cursuri şi examene, printr-o nouă procedură care a fost lansată în această dimineaţă. Întrebat de Edupedu.ro dacă vor ajunge măştile la timp în şcoli, secretarul de stat responsabil cu achiziţia, Luminiţa Barcari, a declarat: "Noi ne străduim să ajungă până pe 2 iunie".

Prima procedură de achiziţie prin care măştile trebuia să ajungă în şcoli astăzi, 25 mai, a fost lansată de Ministerul Educaţiei condus de Monica Anisie abia marţi, 19 mai 2020, la aproape o lună după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că elevii din ani terminali se vor întoarce la şcoală pentru a se pregăti de examene.

Contactată de edupedu.ro, ministrul Monica Anisie a declarat: "Am anulat procedura (de achiziţie de măşti prin negociere fără publicare prealabilă, procedură accelerată prevăzută de legea achiziţiilor publice - n.r.), de vineri, 22 mai, pentru că cei care au venit cu oferta de licitaţie iniţial au spus că au pe stoc întreaga cantitate de măşti (17 milioane de măşti, potrivit primului Caiet de sarcini - n.r.), după care au anunţat că au 6 milioane de măşti, pentru ca la final să constatăm că din stocul pe care au anunţat că îl aveau nu există decât 1 milion 300 de măşti. Procedura a fost anulată vineri şi va fi reluată începând de astăzi".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu