Abatoarele COVID-19 din Germania. Împăratul şniţelelor e prieten cu Ţiriac şi Putin

Postat la: 01.07.2020 - 08:57

La producătorul de carne Tönnies, igiena deficitară, lipsa distanţării sociale şi a regulilor minime de protecţie au dus la o explozie de coronavirus. Zeci de români se află în carantină fiind infectaţi cu coronavirus. Criticile nu contenesc.

Măcelarii acuză munca de sclavi pe un salariu de nimic, faţă de omologii germani. Tönnies a fost apărat în presa română de Ion Ţiriac. Fişele de salarizare, prezentate de magnatul român în presa românească, au fost infirmate de fluturaşii trimişi de muncitori presei din Romania.

Clemens Tönnies, supranumit de presa germană "împăratul șnițelului", se pozează cu țarul de la Kremlin, îl laudă sau scuză pe Vladimir Putin în media germană, a acceptat fără nici o reținere ca Schalke 04, echipa de fotbal din Bundesliga, al cărei președinte este, să poarte pe piept numele companiei Gazprom, compania de extracție și comerț cu resurse energetice recunoscută în lumea largă drept brațul economic al serviciilor secrete rusești.

Prietenul comun al celor doi se numește Gerhard Schröder. Fostul cancelar federal, ajuns om de casă al țarului de la Kremlin, este oaspete permanent de onoare în loja vip a echipei minerilor din Gelsenkirchen prezidată acum chiar de Clemens Tönnies. Nu e de mirare că, la un astfel de anturaj, politicienii germani s-au făcut ani la rând că nu există nici o problemă în industria abatoarelor.

Pe lângă fermele, pășunile și abatoarele din Rusia, imperiul lui Tönnies, care - scria toamna trecută revista germană Manager Magazin - înregistra vânzări globale anuale de peste 6,5 miliarde de euro, se extinde și în China sau Serbia. Afacerea de acasă, din Germania, nu mai crește cu viteza cu care și-ar dori Tönnies, așa că pentru a ieși pe profit și în Europa, a cumpărat recent un concern rival danez, cu care a intrat pe piețele din Marea Britanie și Polonia. Și, în ciuda cifrelor de afaceri imense, măcelăriile lui Tönnies își tratează muncitorii, aduși de unde mâna de muncă este mai ieftină, sub standardele specifice pieței germane.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu