A murit inventatorul codului de bare, George Laurer

Postat la: 11.12.2019 13:28

Inginerul american George Laurer, inventatorul codului de bare, a murit la vârsta de 94 de ani în Carolina de Nord. El a fost înmormântat luni în oraşul său Wendell, potrivit necrologului publicat de pompele funebre locale.

Angajat ca inginer la IBM în 1951, George Laurer a jucat un rol major, în cadrul echipei de cercetare, la elaborarea Codului Universal al Produselor (CUP).

El a fost cel care a avut ideea să înlocuiască cercurile şi grupurile de puncte originale ale acestui sistem de identificare numeric, inspirat de codul Morse, cu bare, mai uşor de tipărit, potrivit Agepres.

Scanarea codului de bare permite identificarea instantanee a unui produs şi a preţului acestuia, conducând la o economie semnificativă de timp la efectuarea plăţilor în magazine.

Citeşte şi Un american de 14 ani a refuzat să-şi vândă invenţia celebrului Bill Gates pentru suma de 30 de milioane de dolari

Iniţial brevetat de americanii Norman Joseph Woodland şi Bernard Silver în 1952, codul de bare a fost perfecţionat şi comercializat abia în 1971 sub îndrumarea lui George Laurer.

Codul de bare "a schimbat faţa comerţului mondial", a rezumat George Laurer într-un interviu în 2010.

Această tehnologie "a transformat practic fiecare industrie din lume", afirmă site-ul IBM, potrivit Agerpres.

Primul obiect din lume care a fost scanat cu ajutorul codului de bare, pe 26 iunie 1974 în Ohio, a fost un pachet de gumă de mestecat cu aromă de fructe, în prezent expus la Muzeul Naţional de Istorie Americană din Washington.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu