A apărut vaccinul împotriva COVID-19. Medicamentele contra EBOLA par a da rezultate

Postat la: 27.02.2020 - 08:47

Moderna Therapeutics, o companie de biotehnologie din Cambridge, Massachusetts, a livrat primele loturi de vaccin pentru COVID-19, informează The Times. Vaccinul a fost creat în doar 42 de zile de la primirea din China a secvenței genetice a virusului COVID-19, numit SARS-CoV-2.

Primele flacoane au fost trimise Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) din S.U.A., parte a Institutelor Naționale de Sănătate (NIH) din Bethesda, care va pregăti vaccinul pentru testarea pe om, în luna aprilie.

Oamenii de știință ai Institutului Naţional de Sănătate - NIH - au început, de asemenea, testarea unui medicament antiviral numit REMDESEVIR produs în urmă cu zece ani pentru Ebola, la un pacient infectat cu SARS-CoV-2, mai informează prestigioasa revistă.

Studiul este primul care testează un medicament pentru tratarea COVID-19 și va fi condus de o echipă de la Universitatea din Nebraska Medical Center.

Primul pacient care s-a oferit voluntar pentru studiul de ultimă oră este un pasager, readus în SUA, după testarea pozitivă a bolii la bordul navei Princess Diamond. alți diagnosticați cu COVID-19, care au fost spitalizați, vor face parte, de asemenea, din panelul de studiu.

Autorităţile chineze anunţă pentru luna aprilie un amplu studiu despre eficienţa Remdesevir în tratarea pacienţilor din Wuhan. REMDESEVIR a avut rezultate încurajatoare în rândul animalelor infectate cu două coronavirusuri asociate, unul responsabil pentru sindromul respirator acut sever (SARS) și altul pentru Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

Voluntarii vor trataţi aleatoriu, fie cu PLACEBO, fie cu medicamentul antiviral, administrat intravenos. Produsul de sinteză ar putea să menţină un nivel redus în sânge al SARS-CoV-2, prin stoparea replicării sale, aceasta putând ajuta la stoparea răspândirii infecției.

Vaccinul lui Moderna împotriva COVID-19 a fost dezvoltat într-un timp record, deoarece se bazează pe o metodă genetică relativ nouă, care nu necesită creșterea unor cantități imense de virus. Dr. Stephen Hoge, președintele Moderna, a declarat revistei TIME, la începutul acestei luni, că vaccinul lor este ca programul software pentru organism de creere a proteinelor necesare pentru generarea unui răspuns imun al organismului.

Specialiştii susţin că metoda revoluţionară de produs vaccin poate fi extinsă rapid, economisind timp critic în situaţia în care infecţia cu COVID-19 se răspândeşte tot mai mult.

Guvernul american a anunţat că în şase săptămâni NOUL VACCIN COVID-19 va fi testat pe oameni.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu