5 obiective turistice de văzut în Turcia

Postat la: 27.10.2020 - 07:28

Când vine vorba de un top al recomandărilor de obiective turistice de vizitat în Turcia, e destul de dificil să alegi doar câteva. Motivul? Turcia, întinsă pe două continente, găzduiește atât de multe locuri încărcate de istorie și culoare locală, încât lista celor mai importante obiective devine destul de lungă.

Dacă îți propui să vezi tot ceea ce ai auzit că merită vizitat, ia în calcul faptul că vei avea nevoie de o vacanță destul de lungă.

Daca esti in cautare de oferte de vacanta in Turcia 2021, iata cate sfaturi pentru tine

Majoritatea turiștilor recomandă o vacanță de 3-5 zile doar pentru a vizita cele mai importante locuri din Istanbul, iar pe lângă ele mai sunt o mulțime de alte locuri frumoase.

  • Hagia Sofia, Istanbul - este o moschee ce datează din secolul VI și a fost construit la ordinul împăratului Iustinian. Inițial a fost o catedrală transformată în moschee, apoi a devenit muzeu și în vara anului 2020 a fost din nou transformată în moschee.

 • • Te cucerește prin felul în care îmbină cele două tipuri de arhitectură - cea bizantină și cea islamică - cu o ambianță deosebită.

  • E o clădire impunătoare care stârnește curiozitate și respect prin dimensiunile impresionante dar și prin vechimea ei.

 • • Cappadocia - poate fi considerat un obiectiv turistic de sine stătător, un tărâm magic, așa cum spune majoritatea celor care l-au vizitat. Sunt 36 de oraș reunite în această regiune, fiecare cu frumusețile sale.

 E un loc misterios unde zboară baloane cu aer cald la răsărit și turiștii se bucură de relieful cu aspect de cratere, seara.

Sunt multe locuri care merită să fie descoperite într-o vizită în Cappadocia, care e o zonă de-a dreptul fascinantă.

  • Pamukkale - în traducere castelul de bumbac este o zonă de o frumusețe unică, cu un peisaj incredibil.

 Practic este o stâncă uriașă din calcar, asupra căreia apele termale și-au lăsat amprenta și au format binecunoscutele băi de care se bucură atât localnicii, cât și miile de turiști care ajung aici în fiecare an.

Numele de castel de bumbac îi vine de la albul imaculat și felul în care toată zona lasă impresia unui peisaj feeric de iarnă.

  • Troia - dacă ești pasionat de istorie, Troia este unul dintre locurile pe care trebuie să le vezi atunci când vizitezi Turcia.

Aici a avut loc celebrul Război Troian despre care povestește Homer în a lui Iliada.

Vechiul oraș e situat în apropiere de Dardanele și datează de acum mai bine de 5000 de ani.

Poți să te plimbi printre ruinele cetății și să te bucuri de calul troian care îți e oferit cadou la intrarea în cetate.

  • Biblioteca lui Celsus - locul în care au fost păstrate de-a lungul timpului peste 1200 de pergamente, astfel încât ele să poată fi conservate într-o stare cât mai bună.

 Biblioteca a fost construită în zona Efes, una dintre cele mai frumoase zone din Turcia pentru a-l comemora pe unul dintre senatorii romani - Tiberius, în secolul al doilea.

În fața bibliotecii se află 4 statui ce simbolizează cunoașterea, înțelepciunea, inteligența și curajul și păzesc ca niște gardieni credincioși această comoară arhitecturală.

Turcia este plina de obiective turistice de vizitate, unele poate mai puțin celebre decât cele enumerate aici, dar care merită cu siguranță să fie descoperite.

Daca esti in cautare de oferte de vacanta, iti recomandam un sejur Antalya 2021 All Inclusive de la Filadelfia Turism.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu