Tecău şi Rojer au ratat calificarea în semifinalele probei de dublu la Wimbledon după un meci de patru ore şi 32 de minute

Postat la: 10.07.2019 - 08:00

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a fost învinsă de cuplul columbian Juan Sebastian Cabal/Robert Farah cu scorul de 6-4, 3-6, 6-7 (8-10), 6-4, 11-9, marţi seara, în sferturile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

Tecău şi Rojer, capi de serie numărul cinci şi campioni în 2015, s-au înclinat după un meci maraton de patru ore şi 32 de minute. Tecău şi partenerul său au avut 18 mingi de break, dar au fructificat decât una, ratând nu mai puţin de cinci mingi de meci în setul cinci. Columbienii, favoriţii numărul doi, vor juca a doua semifinală consecutivă de Mare Şlem, după cea de la Roland Garros.

Sud-americanii au reuşit marţi 21 de aşi, faţă de 5 ai învinşilor, au făcut 5 duble greşeli (11 pentru Tecău şi Rojer), fructificând 3 din cele 12 mingi de break create.

Tecău şi Rojer vor primi pentru participare un cec de 67.000 de lire sterline şi 360 de puncte ATP la dublu.

Irina Begu şi Monica Niculescu au fost întrecute marţi de cuplul Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Barbora Strycova (Cehia), cu 6-3, 6-4, în optimile de finală ale probei de dublu feminin.

Begu şi Niculescu, desemnate capi de serie numărul 15, au cedat după o oră şi 12 minute în faţa favoritelor numărul trei. Româncele au avut 6 mingi de break, dar au fructificat doar una, în timp ce Hsieh şi Strycova au avut procentaj de sută la sută (3/3).

Begu şi Niculescu vor primi un cec de 32.000 de lire şi 240 de puncte WTA la dublu.

La dublu mixt, Raluca Olaru şi croatul Franko Skugor s-au calificat în sferturile de finală, după 6-2, 6-2 cu favoriţii numărul şase, Nikola Metkic (Croaţia)/Alicja Rosolska (Polonia). Olaru şi Skugor, numărul 12 pe lista capilor de serie, au obţinut o victorie rapidă, în 67 de minute.

Raluca Olaru şi croatul Skugor şi-au asigurat un cec de 14.500 de lire şi vor juca în sferturi contra câştigătorilor din meciul care îi opune pe favoriţii numărul patru, John Peers (Australia)/Shuai Zhang (China), şi perechea Robert Lindstedt (Suedia)/Jelena Ostapenko (Estonia).

La juniori, Filip Cristian Jianu s-a calificat în optimile de finală, după 7-6 (9-7), 6-2 cu italianul Flavio Cobolli, în 68 de minute. Jianu, cap de serie numărul 13, a făcut doar 9 erori neforţate în acest meci, iar următorul adversar va fi spaniolul Carlos Gimeno Valero.

În alt meci din turul al doilea al competiţiei de simplu a juniorilor, Nicholas David Ionel a fost învins de americanul Brandon Nakashima, al şaselea favorit, cu 7-6 (7-4), 6-2, într-o oră şi 13 minute.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu