Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_hors895vk19fhi8oorcg4ake73, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Primul alpinist nevăzător din România a cucerit vârful Kilimanjaro din Africa, de 5895 m

Primul alpinist nevăzător din România a cucerit vârful Kilimanjaro din Africa, de 5895 m

Postat la: 18.12.2019 11:01

Alex Benchea este primul alpinist nevăzător din România care a escaladat vârful Kilimanjaro din Africa, de 5895 de metri, la finalul unei expediții începute în 10 decembrie.

Alex Benchea a anunțat pe Facebook că reușit să cucerească duminică, 15 decembrie, vârful Kilimanjaro din Africa, de 5895 de metri. „Și, am reușit: Mulțumesc din suflet Cosmin Andron, ești un ghid extraordinar!", a scris acesta pe rețeaua de socializare.

Alex Benchea a precizat că nu s-a lăsat până nu a dus steagul pe vârf și a devenit astfel primul alpinist nevăzător român care a cucerit vârful Kilimanjaro. Ghidul său, Cosmin Andron, a scris pe Facebook că duminică la ora 7.10 „Alex a ajuns pe vârf, pe Acoperișul Africii".

Alpinistul Alex Bechea este student la Facultatea de Geografie din Cluj-Napoca și este legitimat la Clubul de Alpinism „Climb Again" din București. El a pornit spre Tanzania, în expediția de cucerire a vârfului din Africa, în data de 10 decembrie, alături de ghidul Cosmin Andron, bugetul proiectului fiind de 8000 de euro, banii fiind adunați din donații.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu