Manchester City, exclusă din Champions League

Postat la: 15.02.2020 13:49

Manchester City nu va putea participa în următoarele două sezoane de Champions League, după ce a UEFA a decis că echipa engleză a indus forul european în eroare și a încălcat regula fair-play-ului financiar, informează The Guardian.

Clubul englez a fost găsit vinovat, de către Corpul de Control Financiar al UEFA, de exagerarea sumelor primite din sponsorizări, cu scopul de a se încadra în reglementările fair-play-ului financiar.

Investigația celor de la UEFA a avut loc după ce, în noiembrie 2018, revista germană Der Spiegel a publicat mai multe email-uri și documente care arătau cum patronul echipei, șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, finanța suma anuală de 67,5 milioane de lire prin intermediul companiei aeriene a țării sale, Etihad.

Unul dintre email-uri sugera că doar opt milioane din sponsorizarea pentru sezonul 2015-2016 au fost finanțate direct de Etihad, iar restul banilor veneau din partea companiei lui Mansour, Abu Dhabi United Group.

În plus, echipa lui Pep Guardiola a primit și o amendă în valoare de 30 de milioane de euro și a declarat prin intermediul unui comunicat că este „dezamăgită, dar nu surprinsă" de decizie și a adăugat că o va ataca la TAS.

 

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu