​Formula 1: Lewis Hamilton, campion mondial pentru a șasea oară - Valtteri Bottas a câștigat Marele Premiu al SUA

Postat la: 04.11.2019 - 10:15

​Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a obținut al șaselea titlu mondial (al treilea consecutiv) în Formula 1, după ce a ocupat locul al doilea la Marele Premiu al SUA, a XIX-a etapă, antepenultima a sezonului. Cursa de la Austin a fost câștigată de colegul său finlandez Valtteri Bottas (locul 2 la general), iar podiumul a fost completat de olandezul Max Verstappen de la Red Bull.

Duminică, Lewis Hamilton avea nevoie de o clasare în primii opt pentru a cuceri titlul mondial. În afara celor menționați, au mai punctat în SUA: Leclerc, Albon, Ricciardo, Norris, Sainz, Hulkenberg și Kvyat.

Britanicul a fost aproape de a câştiga la Austin, după ce a plecat de pe locul 5 al grilei. Cu strategie cu o singură oprire, Hamilton a condus mare parte din cursă, fiind întrecut de Bottas (două intrări la standuri), cu cinci tururi înaintea finalului. Verstappen a fost aproape şi el să-l întreacă pe Lewis Hamilton, dar nu a reuşit.

Charles Leclerc (Monaco) a fost singurul pilot Ferrari care a încheiat cursa americană, pe locul 4, pentru că germanul Sebastian Vettel, coechipierul lui, plecat de pe locul al doilea al grilei, a abandonat în turul 8/56, din cauza cedării unei suspensii.

Marele Premiu al SUA, clasament:

Cu două etape înaintea finalului sezonului, Lewis Hamilton are 381 de puncte (zece victorii în 2019 şi alte şase clasări pe podium, în 19 etape), fiind urmat de Bottas, cu 314 puncte, şi de Leclerc, cu 249 de puncte. Sextuplul campion mondial are 248 de starturi în F1, câştigând 83 de Grand Prix-uri şi fiind de 150 de ori pe podium.

Considerat la începutul anului principalul rival la titlu pentru Hamilton, Vettel, doar al cincilea în clasamentul piloţilor, cu 230 de puncte, după Verstappen, 235 de puncte, l-a felicitat pe pilotul britanic după cursa de la Austin, potrivit News.ro.

Hamilton, care a mai triumfat in 2008, 2014, 2015, 2017 și 2018 este depășit în acest moment doar de germanul Michael Schumacher, de șapte ori campion mondial în Marele Circ.

"Este un sentiment copleșitor. A fost o cursă foarte dificilă azi. Valtteri a făcut o treabă fabuloasă. Tatăl meu mi-a zis când aveam șasea sau șapte ani să nu renunț niciodată, este motto-ul familiei mele. Nu știu ce să zic despre titlurile mondiale, dar ca atlet mă simt cât se poate de proaspăt în acest moment. Sunt pregătit pentru cursa următoare, vom da totul în continuare" - Lewis Hamilton.

"Este o victorie frumoasă. Am simțit foarte bine mașina și a fost un sfârșit de săptămână bun pentru noi. Felicitări lui Lewis. Pentru mine există mereu anul viitor, dar el merită acest titlu" - Valtteri Bottas.

Următorul Grand Prix din calendarul Formulei 1 va avea loc pe 17 noiembrie: Marele Premiu al Braziliei, la Sao Paulo. Ultima etapă va avea loc la 1 decembrie, în Abu Dhabi.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu