Dieta draconică a campionului - Novak Djokovic, 16 ore nemâncat pe zi pentru extra energie

Postat la: 18.05.2020 - 09:55

După ce în urmă cu doar câteva luni ne prezenta ce mănâncă pentru a se menține într-o formă atât de bună, Novak Djokovic a revenit cu noi precizări. Într-un live pe Instagram, liderul ierarhiei ATP a prezentat dieta cruntă pe care o ține în această perioadă a carierei: 16 ore pe zi nemâncat, obicei pe care îl practică deja de un an și jumătate.

Nole a făcut această precizare într-o întâlnire online cu medicul Dragan Ivanov, specialist în medicină internă. În vârstă de 32 de ani, Djoker-ul a menționat că face acest lucru pentru a curăța și purifica organismul.

Cum zice Nole că îl ajută dieta

"Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei" - Novak Djokovic, citat de Tennisworld.

Explicația lui Djokovic nu l-a luat deloc prin surprinde pe medicul Ivanov, acesta venind cu completări pentru toți cei interesați de subiect.

Care sunt beneficiile, mărturia unui doctor

"Dacă nu mâncăm nimic timp de 12 ore, creierul nostru începe să caute după rezerve. Dacă găsește un micro-organism, o bacterie patogenă, el le distruge și le reciclează. Creierul va găsi atunci rezervele care dau extra-energie din materialele descompuse.

Dacă luăm masa de prânz la ora 14:00 sau 15:00, după 12 ore se declanșează acest mecanism. Ne curăță corpul și prepară combustibilul pentru a doua zi. Dar procesul poate dura între 12 și 16 ore, depinde de individ.

Secreția de melatonină va fi mai bună dacă nu vom avea mâncare în intestine. Ca stil de viață, e ideal să luăm micul dejun dimineața, apoi masa de prânz în jurul orei 14:00 - 15:00 și apoi să nu mai mâncăm nimic până la micul dejun de a doua zi. Această rutină ne-ar feri de multe boli" - Dragan Ivanov, citat de Tennis World, conform Digisport.

Funcționează dieta lui Novak?

Să ne mai întrebăm dacă funcționează dieta lui Nole? Păi, până la întreruperea sezonului din cauza Covid-19, sârbul a arătat suficientă energie cât să aibă 21 de victorii și nicio înfrângere în 2020.

El a câştigat, în luna ianuarie, prima ediţie a competiţiei ATP Cup cu echipa Serbiei şi apoi s-a impus pentru a opta oară în carieră la Australian Open, înainte de a câştiga al cincilea său trofeu în turneul de la Dubai, reuşind o serie de 21 de victorii consecutive.

Novak Djokovic domină meciurile directe cu marii săi rivali, sârbul aflându-se atât în fața lui Nadal, cât și a lui Federer.

Djokovic vs Nadal 29-26
Djokovic - Federer 27-23.

Ierarhia titlurilor de Grand Slam:

1 Roger Federer 20
2 Rafael Nadal 19
3 Novak Djokovic 17.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu