Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_sou97k97nocbfnjjbmmqvbs764, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Ziua Antreprenoriatului Feminin, sarbatorita, in premiera, in Romania

Ziua Antreprenoriatului Feminin, sarbatorita, in premiera, in Romania

Postat la: 20.11.2020 15:48

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a celebrat "Women's Entrepreneurship Day - WED" în cadrul unui summit dedicat antreprenoriatului şi egalităţii de gen, potrivit unui comunicat al Confederaţiei, remis, vineri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, cu această ocazie a fost anunţat parteneriatul dintre CONAF şi Women's Entrepreneurship Day Organization (WEDO), mişcare la nivel mondial, care militează pentru accelerarea şi educarea lumii cu privire la importanţa motivului pentru care este esenţial să încurajăm femeile în afaceri la nivel global, potrivit agerpres.ro.

Citește și: FĂRĂ PRECEDENT - Ludovic Orban s-a supărat și a plecat intempestiv dintr-o conferință de presă/ VIDEO/ UPDATE

WEDO convoacă liderii de afaceri ai lumii, factorii de schimbare, oficialii guvernamentali şi societatea civilă pentru a colabora şi a găsi soluţii în domenii de interes comun.

"Studiile arată că pe tot globul, femeile participă la activităţi economice plătite mai puţin decât bărbaţii. Decalajul de gen în participarea forţei de muncă este de aproximativ 14% în ţările cu venituri peste medie din OECD, 26% în ţările cu venituri medii şi 13% în ţara cu venituri sub medie. Atunci când femeile participă, acestea lucrează deseori în slujbe şi sectoare cu salarii mai mici şi au mai puţin acces la plasele de protecţie socială. Acest lucru este înrăutăţit de criza COVID-19, care are consecinţe economice şi sociale disproporţionate asupra femeilor din cauza excluziunii financiare, a decalajului digital de gen şi a altor inegalităţi bazate pe gen. În acelaşi timp, se estimează că reducerea decalajului de gen în forţa de muncă ar adăuga 28 trilioane dolari la PIB-ul global, iar acest lucru ia în considerare doar câştigurile monetare, nu drepturile omului şi alte beneficii", se menţionează în comunicat.

Women's Entrepreneurship Day este sărbătorită în fiecare an pe data de 19 noiembrie la Naţiunile Unite şi în 144 de ţări şi 65 de universităţi/colegii la nivel internaţional. În acest an, CONAF a inaugurat tradiţia de a sărbători femeia antreprenor, motiv pentru care au fost aduse în discuţie teme de interes naţional: educaţia antreprenorială şi importanţa introducerii acesteia în şcoli, flexibilizarea pieţei forţei de muncă şi nevoia de implicare activă a mediului de afaceri în susţinerea demersurilor de îmbunătăţire a cadrului legislativ.

La eveniment a participat, în calitate de invitat special, Wendy Diamond- fondatoare/CEO Women's Entrepreneurship Day Organization (WEDO), alături de Cristina Chiriac, preşedinte CONAF, preşedinţi de sucursale CONAF, reprezentanţi de marcă ai mediului de afaceri şi oficiali guvernamentali.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu