Zile CRUCIALE pentru Iran: Donald Trump denunța 'cel mai prost acord care exista'

Postat la: 13.10.2017 07:15

Preşedintele american, Donald Trump, a denunţat din nou miercuri "acordul foarte prost" privind programul nuclear iranian, cu câteva zile înainte de a face cunoscută decizia sa asupra acestui text semnat în 2015, relatează AFP.

"Este cel mai prost acord care există, nu am obţinut nimic", a afirmat Donald Trump la postul Fox News, referindu-se la documentul încheiat între Teheran şi marile puteri care vizează să garanteze caracterul paşnic şi civil al programului nuclear iranian, în schimbul ridicării treptate a sancţiunilor.

Citește și: Asta e ultima NEBUNIE a lui Donald Trump: Poate duce la începerea RĂZBOIULUI cu Coreea de Nord

"L-am încheiat din slăbiciune", a adăugat el, conform Agerpres.

"Vom vedea foarte curând ce se va întâmpla", a mai spus Donald Trump care trebuie să se exprime în legătură cu acest dosar până la sfârşitul săptămânii.

O lege îl obligă pe preşedintele american să notifice Congresului, la fiecare 90 de zile, dacă Iranul îşi respectă angajamentele şi dacă ridicarea sancţiunilor este în interesul naţional al Statelor Unite.

Până în prezent, Donald Trump a "certificat" acordul, dar a lăsat să se înţeleagă că următoarea scadenţă, de la 15 octombrie, va fi crucială.

Citește și: Anunțul care ZGUDUIE mapamondul: Donald Trump spune că ia în calcul închiderea televiziunilor CNN și NBC

Potrivit mai multor responsabil americani, Donald Trump ar putea decide de această dată să nu confirme respectarea termenilor acordului, ceea ce ar trimite mingea în terenul Congresului şi ar face să planeze o mare îndoială cu privire la viitorul textului.

Conform legii, dacă acordul nu este certificat, congresmenii au la dispoziţie 60 de zile pentru a hotărî dacă reintroduc sancţiunile.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu