Vrancea: O suta de cicliști au parcurs un traseu de 157 kilometri la a 3-a ediție a "Mausolee pe bicicleta"

Postat la: 17.09.2017 17:24

O sută de cicliști din Vrancea, Bacău, Galați, Brăila, Buzău, Iași și București au participat la cea de-a III-a ediție a turei de ciclism "Mausolee pe bicicletă", informează un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

24b42807-aa66-4609-97de-a503b0034b3d

Organizat sâmbătă în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului, evenimentul a fost un prilej pentru cicliști de a vizita toate cele patru mausolee din județul Vrancea ridicate în cinstea eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

Potrivit sursei citate, traseul cu o lungime de 157 kilometri a avut ca punct de plecare Mausoleul Eroilor din Focșani, de unde coloana de cicliști a plecat la ora 7,00. În jurul orei 12,30 cicliștii au ajuns la Mausoleul Eroilor Soveja, punctul cel mai îndepărtat din traseu. La Sojeva cicliștii au ținut un moment de reculegere în memoria sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, din Batalionul 280 Infanterie Mecanizată, care a decedat, vineri, în Teatrul de Operații din Afganistan. De asemenea, cicliștii au aprins candele în memoria eroilor care își dorm somnul de veci în Mausoleul Soveja.

De la Mausoleul Soveja plutonul de cicliști a plecat la ora 14,00 către Mausoleul Eroilor Mărăști unde a ajuns în jurul orei 15,00 după o urcare de + 200 metri în 3 kilometri. La Mausoleul Eroilor Mărăști, Traian-Victor Negulescu — directorul Direcției Județene pentru Cultură Vrancea — a făcut o prezentare a mausoleelor și a aniversării centenarului Primului Război Mondial, după care cel mai bătrân dintre participanții la tura de ciclism — Cornel Badea (60 ani) — a primit cadou din partea sponsorului principal o bicicletă de 27,5 inch cu frâne pe disc, hidraulice.

Tura de ciclism "Mausolee pe bicicletă" s-a încheiat în jurul orei 18,00 la Mausoleul Eroilor Mărășești, cu premierea participanților.

Toți cei 100 de cicliști au primit un kit care conține o grafică în creion cu passepartout, realizată de profesorul Mihai Lăduncă de la Liceul de Arte din Focșani, un calendar care conține imagini grafice, în creion cu toate cele patru mausolee din Vrancea și o cană personalizată cu logo-ul evenimentului "Mausolee pe bicicletă".

Cu această ocazie, un număr de 12 cicliști, participanți la toate cele trei ediții a evenimentului "Mausolee pe bicicletă", au primit tricouri personalizate.

"Mausolee pe bicicletă" este un eveniment de promovare a patrimoniului în rândul comunității de cicliști și a fost organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, serviciul deconcentrat al Ministerului Culturii și Identității Naționale, Consiliul Județean Vrancea și Asociația Sportivă "Velo Power".

AGERPRES / (AS — autor: Petronius Craiu, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu