Vladimir Putin nu a fost invitat la ceremonia de investire a lui Volodimir Zelenski in funcția de președinte al Ucrainei

Postat la: 16.05.2019 19:15

Președintele rus Vladimir Putin nu a fost invitat la ceremonia de învestire a lui Volodimir Zelenski în funcția de președinte al Ucrainei, care va avea loc în data de 20 mai, a anunțat Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, citat de agenția de presă Tass potrivit mediafax.

Peskov a transmis că momentan nu știe dacă cei doi lideri vor avea contact după ce Volodimir Zelenski va fi învestit în funcție.

„Momentan, nu sunt la curent cu planuri de contact, telefonic sau în persoană, și nu a existat nicio invitație pentru ceremonia de învestire”, a declarat Dimitri Peskov.

„În multe țări, ceremonia de învestire nu include vizite ale liderilor străini”, a adăugat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, menționând că nu este la curent cu procedurile din Ucraina.

Vladimir Putin nu l-a felicitat pe Volodimir Zelenski după ce a fost ales în funcție.

Volodimir Zelenski a îndemnat parlamentarii să permită organizarea ceremoniei de învestire în luna mai, ceea ce i-ar putea oferi șansa să dizolve Parlamentul și să convoace alegeri anticipate, cât timp popularitatea sa este ridicată.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu