Virusul ucigaș din China face victime in randul personalului medical: Mii de doctori și asistente, rapuși de coronavirus

Postat la: 14.02.2020 17:32

Un număr de 1.716 doctori şi asistente din China au fost infectaţi cu noul coronavirus și șase dintre ei au murit, a anunțat Zeng Yixin, viceministru în Comisia pentru Sănătate Naţională, potrivit The New York Times, scrie Mediafax.

Din numărul total de cazuri de medici și asistente mediale infectați cu noul coronavirus, aproximativ 1.500, adică un procent de 87,5%, au fost înregistrate în provincia Hubei, din care a pornit epidemia.

Emanuel Ungureanu a răbufnit după reținerea lui Mircea Beuran: 'Să înfunde puşcăria dacă este vinovat!'. Ce dezvăluiri face deputatul USR

Zeng a precizat că au fost luate măsuri suplimentare de protejare a personalului medical, printre care condiţii mai bune de odihnă şi suplimentarea echipamentului de protecţie şi de tratare a pacienţilor. De asemenea, medicii şi asistentele care lucrează direct cu pacienţii vor primi zilnic o sumă cuprinsă între 28 şi 42 de dolari.

Pentru a compensa lipsa personalului, 2.600 de medici militari au fost trimişi în Wuhan la bordul a 11 avioane de transport.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu