Viiturile torentiale au facut cel putin 42 de victime in Papua

Postat la: 17.03.2019 08:32

Viiturile torenţiale de sâmbătă seara din Papua, provincia cea mai estică a Indoneziei, au ucis cel puţin 42 de persoane şi au rănit grav alte 21, a declarat duminică pentru Reuters un oficial al agenţiei locale pentru dezastre, Cory Simbolon, potrivit Agerpres.


Nouă sate din regiunea Sentani, în apropierea capitalei provinciale Jayapura, au fost lovite de o ploaia torenţială sâmbătă seara, care a produs inundaţii şi alunecări de teren. 

Peste 150 de locuinţe şi două poduri au fost deteriorate, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al agenţiei naţionale pentru dezastre, Sutopo Purwo Nugroho, care a adăugat că echipele de căutare şi salvare acţionează în zonele afectate.

Citește și: SCENE de Haos în Serbia. Un grup de protestatari a pătruns în sediul televiziunii de stat din Belgrad (VIDEO)

Nivelul apei a scăzut în prezent, lăsând în urmă noroi, buşteni şi altele materialele aduse de inundaţii. 

Peste 120 de locuitori au fost adăpostiţi în clădiri guvernamentale. Autorităţile, cu sprijinul Crucii Roşii şi a voluntarilor, acordă asistenţă persoanelor sinistrate, a precizat Sutopo Purwo Nugroho. 

Conform declaraţiilor unui purtător de cuvânt al poliţiei din Papua, Suryadi Diaz, citat de dpa, "sunt peste 50 de corpuri la spital ca urmare a inundaţiilor şi a alunecărilor de teren".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu