VIDEO Traian Basescu NU crede ca referendumul va trece: 'Un dezastru din punctul de vedere al imaginii romanilor, nu a lui Iohannis'

Postat la: 17.05.2019 01:40

Fostul președinte Traian Băsescu avertizează că riscul invalidării referendumului este mare, în condițiile în care prezența la urne va fi de aproximativ 35 la sută.

Întrebat, joi, la Ploiești, într-o conferință de presă, ce preconizează la alegerile europarlamentare și la referendumul din 26 mai, Traian Băsescu a lansat un avertisment: „Riscul ratării referendumului este mare”.

Citește și: Cutremur pe piață! Opoziția anunță că Liviu Dragnea a concediat azi zeci de mii de oameni

„Cred că va fi undeva în jur de 35% (prezență la vot – n.r.). Așa cred. Riscul ratării referendumului este mare pentru că PSD va cere electoratului lui să nu voteze sau să anuleze buletinele pentru referendum. Eu militez ca toți românii să meargă să voteze pentru că aici problema nu e atât a lui Iohannis, problema este cum va fi etichetat poporul român. Se va spune: vrea o justiție independentă și un stat de drept sau nu? Iar răspunsul îl vom da la referendum”, a spus Băsescu.

Fostul președinte al României a precizat că în plan european invalidarea referendumului legat de familia tradițională a fost bine primită, pentru că „a arătat maturitatea românilor”, dar o posibilă invalidare a referendumului pe teme de justiție va fi „un dezastru din punctul de vedere al imaginii românilor, nu a lui Iohannis”.

Citește și: Informații de ultimă oră despre Elena Udrea! S-a întâmplat în secret .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu