VIDEO Tinerii ecologisti ii invita pe bucureșteni sa lase masina si sa mearga pe jos pentru a respira toți un aer mai curat

Postat la: 14.02.2020 20:55

„Vrem aer curat” şi „Nu-i de glumă, poluarea ne sugrumă” - au scandat, vineri, zeci de tineri ecologişti din Capitală, care i-a îndemnat pe bucureșteni să lase mașina și să meargă pe jos, pentru a respira toți un aer mai curat.

Pentru a respira un aer cât mai curat tinerii activişti i-au invitat, vineri, pe bucureșteni să lase cât mai des maşina acasă. ONG-urile de mediu au cerut și ele Primăriei Bucureşti şi Ministerului Mediului acţiuni ferme pentru a opri poluarea Capitalei.

Citește și: Nu este un pericol social! Tribunalul București, decizie în cazul medicului Mircea Beuran .

„Lasă maşina, mergi şi tu pe jos, gândeşte-te la mediu, că aşa este frumos”, a spus un protestatar.

„Dosarul de infrigment pentru Bucureşti este din 2018. Suntem în 2020 şi încă există acel dosar şi mai mult, aşteptăm să ne spună UE câţi bani trebuie să plătim acele amenzi”, a spus alt bucureștean care a participat la marșul împotriva poluării în Capitală.

Toți cei care au participat la marș au spus că bucureștenii trebuie să „redobândească curajul de a cere lucruri”.

„Mesajul nostru către cetăţenii acestui oraş este să iasă din casă, să-şi redobândească curajul de a cere lucrurile de care avem nevoie şi să-şi amintească că puterea este la noi, la oameni”, a spus unul dintre manifestanți.

Citește și: A fost detonată nucleara, după reținerea lui Beuran: Urmează Arafat

Alții se sperie că „doar masca ne poate salva în Bucureşti”.

„Doar masca ne poate salva în Bucureşti din păcate pentru că poluarea este foarte mare din cauza traficului şi nu numai. Din cauza gropilor de gunoi, din cauza poluatorilor companiilor care poluiază, din cauza prafului care este de la firmele de construcţie de la lucrările care nu sunt monitorizate”, a spus alt protestatar.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu