VIDEO Proteste masive impotriva lui Benjamin Netayahu: Mai mulți manifestanți au fost ARESTAȚI

Postat la: 18.10.2020 15:15

Poliţia israeliană a intervenit duminică pentru dispersarea participanţilor la un protest împotriva premierului Benjamin Netayahu, la Ierusalim, relatează dpa. Forţele de ordine susţin că manifestaţia era neautorizată.

La manifestaţiile antiguvernamentale din întreaga ţară au participat duminică circa 260.000 de israelieni, scrie agerpres.ro.

Citește și: Atenționare de ultimă oră! Cum a fost răsturnată declarația lui Raed Arafat

Protestele au loc în Israel de 17 săptămâni, în fiecare sâmbătă după apusul soarelui. Demonstranţii cer demisia lui Netanyahu de la începutul lui iunie, după ce în mai a început procesul în care prim-ministrul este acuzat de corupţie. La motivele politice s-a adăugat frustrarea provocată de modul în care guvernul a gestionat criza coronavirusului.

Sâmbătă, mii de israelieni s-au adunat în centrele oraşelor Ierusalim şi Tel Aviv, unde interzicerea de urgenţă a protestelor, instituită timp de două săptămâni, a încetat acum patru zile şi nu a mai fost prelungită. După miezul nopţii, poliţiştii au confiscat de la manifestanţi claxoane şi alte dispozitive zgomotoase şi i-au înlăturat cu forţa pe cei care nu s-au conformat apelurilor de a elibera o stradă. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că au fost arestaţi nouă protestatari.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

Forţele de ordine au reţinut, de asemenea, mai mulţi activişti de extremă dreaptă care îi atacaseră pe manifestanţi, inclusiv cu spray-uri lacrimogene. Susţinătorii lui Netanyahu îi consideră pe cei care vor demisia premierului 'stângişti jegoşi'.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu