VIDEO Liviu Dragnea il contrazice pe Mihai Fifor: 'PSD sustine intrebarile de la referendum'

Postat la: 16.05.2019 22:55

Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat joi că PSD a spus "în permanenţă" că susţine întrebările de la referendumul din 26 mai şi a precizat că preşedintele Klaus Iohannis, PNL şi USR "au probleme" cu această consultare.

Întrebat dacă PSD a luat o decizie cu privire la prezenţa la vot pentru referendum, Dragnea a susţinut că este "o minciună" faptul că social-democraţii vor boicota referendumul.

Citește și: Cutremur pe piață! Opoziția anunță că Liviu Dragnea a concediat azi zeci de mii de oameni

"De unde scoateţi că boicotăm noi? Este o minciună. PSD a spus în permanenţă că noi susţinem întrebările de la referendum. Cu referendumul au probleme Iohannis, pe de o parte, că habar nu are de întrebările pe care le-a pus, pentru că nu l-a interesat, iar pe de altă parte au o problemă USR şi PNL, pentru că ei, dacă vor veni la guvernare, vor să modifice prin ordonanţă de urgenţă legile Justiţiei. Deci ei sunt cei mincinoşi în referendum, noi susţinem aceste întrebări", a afirmat Dragnea, aflat într-o vizită în judeţul Dolj.

Anterior, Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, anunțase boicotarea referendumului. De asemenea, întrebat dacă îi va îndemna pe colegii săi de partid care au spus că nu merg la vot la referendum să se ducă la vot, Dragnea a spus că nu vrea să mai vorbească despre acest subiect.

Citește și: Informații de ultimă oră despre Elena Udrea! S-a întâmplat în secret

"SRI a făcut sesizare la Parchetul General că eu am de gând să boicotez lumea să meargă la referendum, ca să mai îmi facă un dosar penal. Eu despre referendum nu mai vreau să vorbesc absolut nimic. Când am îndemnat lumea să vină la vot, în 2012, m-au condamnat ăştia. În lege scrie că dacă împiedici în orice formă, boicotezi, împiedici lumea să vină la referendum este infracţiune. Nu s-a sesizat nimeni că la referendumul cu familia USR şi nu numai au boicotat şi au îndemnat lumea să nu vină la vot. Fiecare om să meargă şi să voteze aşa cum îi dictează conştiinţa şi să hotărască el dacă votează sau nu, nu să mă întrebe pe mine. Că veni vorba de SRI, este un domn, Dan Andrei, care este şef la Secţia de protejarea Constituţiei. Se lăuda domnul Hellvig că a rupt orice legătură cu DNA. Domnul Dan Andrei aproape în fiecare zi din săptămână e la DNA şi când nu e el la DNA vin şefii de la DNA la el la sediu. Cum e domnule Hellvig, mai minţi în continuare cu legătura asta SRI şi DNA?", a spus Dragnea.

Citește și: Surpriză totală! Ce funcție avea Radu Mazăre în Madagascar .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu