VIDEO Klaus Iohannis, surprins de ciudațenia de la Guvern: reacția șefului statului la pastrarea sistemului de alegere a șefilor de CJ

Postat la: 16.01.2020 18:48

Guvernul Ludovic Orban a anunțat joi că-și va angaja răspunderea în Parlament pentru ca primarii să nu mai fie aleși din primul tur, cum este legea acum, ci alegerea primarilor să fie în două tururi de scrutin. Dar PNL a lăsat neatinsă legea modificată de PSD care spune că șefii de Consilii Județene vor fi aleși direct și nu de consilierii județeni, cum au declarat liberalii că ar vrea.

Șeful statului a recunoscut la Cotroceni că trebuie întrebat la Guvern de ce nu se angajeaza raspunderea si pentru sistemul de alegere a sefilor de CJ, pentru ca inclusiv el crede ca sistemul introdus de PSD prin OUG nu este bun.

„Asta cred ca trebuie sa intrebati la Guvern. Dupa pararea mea este adevarat ca trebuie sa se revina si la alegerea presedintelui de Consiliu Judetean din randul consilierilor judeteni si nu prin alegere directa. Cu siguranta este o gandire la nivel de guvern si la momentul potrivit va va spune cum vede lucrurile”, a zis Iohannis.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu