VIDEO Klaus Iohannis, despre declarațiile Ursulei von der Lyen:Probabil se referea la discutia unor politicieni care au spus ca poate ca cele doua sa fie legate

Postat la: 16.09.2020 20:07

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat despre cum vede declaraţia Ursulei von der Leyen care a legat otrăvirea opozantului Alexei Navalnîi, o care ţine de un anumit tip de comportament al Rusiei care nu se va schimba nici măcar printr-o conductă de gaz şi anume Nord Stream 2, că probabil preşedinta Comisiei Europene s-a referit la discuţia unor politicieni în Germania care au susţinut că cele două lucruri au legătură.

„În ceea ce priveşte posibila legătură dintre otrăvirea opozantului Navalnîi şi o conductă de gaz, nu pot decât să speculez, dar probabil doamna von der Leyen s-a referit la discuţia purtată în Germania, când unii politicieni au spus că e posibil să există o legătură între cele două”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Ursula von der Leyen le-a transmis, în discursul de miercuri privind Starea Uniunii, acelora care susţin că există o implicare a Rusiei în otrăvirea opozantului Alexei Navâlnîi, că nu este un caz singular, ci un tipar al Rusiei care nu se va schimba „cu o conductă de gaz”, referindu-se la proiectul Nord Stream 2.

„Acelora care susţin că există o implicare a Rusiei, le spun că otrăvirea lui Alexei Navalnîi cu un agent chimic nu este un caz singural. Am văzut acest tipar în Georgia şi Ucraina, în Siria şi Salisbury - şi în implicarea în alegerile care au avut loc în lume. Acest tipar nu se schimb şi nicio conductă de gaz nu va schimba asta”, a afirmat Ursula von der Leyen, referinduse la gazoductul Nord Stream 2, care urmează să aducă gaze naturale ruseşti către Europa.

Pe 7 septembrie, purtătorul de cuvânt al cancelarului german a anunţat că Angela Merkel nu exclude posibilitatea unor sancţiuni vizând proiectul germano-rus al gazoductului Nord Stream 2, în urma unei posibile otrăviri a opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu