VIDEO Internetul VUIEȘTE cu filmari ironice despre produsele 'romanești': 'Ia un șorici de la noi din China'

Postat la: 17.05.2019 09:55

Românii au început să facă glume în urma anchetei despre peștii comercializați ilegal. Mai multe filmări au fost publicate pe internet în care se fac glume pe seama produselor „românești” aduse din străinătate.

Citește și: Comisia Europeană intervine în FORȚĂ împotriva evazioniștilor fiscali: TOATE țările din UE sunt vizate

115 percheziții au fost efectuate în dosarul privind comercializarea ilegală a unor cantități mari de pește, aduse din străinătate. Politistii au pus în aplicare 32 de mandate de aducere, persoanele identificate fiind audiate la sediul Parchetului Curții de Apel Constanța. De asemenea, au fost confiscate următoarele sume de bani: 295.367 RON, 16.490 EURO, 11.645 USD, 90 GBP. Totodată, politistii au confiscat 5.562 kg peste și produse din peste, improprii consumului uman, care au fost retrase de la comercializare de către reprezentanții DSVSA, întreaga cantitate fiind dirijata spre unități de incinerare.

Reprezentanții DSVSA, care au acordat sprijin echipelor de percheziții au aplicat 5 sancțiuni contravenționale in valoare totala de 73.000 lei, pentru nerespectarea legislație din domeniul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

"Pescuiesc prin metode barbare din fluvii extrem de poluate în zone în care pescuitul este interzis din cauza poluării industriale și este interzisă exploatarea piscicolムdin cauza poluanărilor. Fărムautorizații de export sau livrăƒri intracomunitare. Braconau cu plasăƒ, cu baterii, vorbim de cantități de peste 500 de tone. Un fluviu din Spania, Ebru, dar și în fluviul Po din Italia. În general cam prin aceste zone se pescuia. Cumpăƒrau 50 de kilograme de la o firmăƒ, luau antetul și îl falsificau. Intrau apoi în România cu dubițe de 3,5 tone, cムnu prea le controlează. Nu era transportat cu frigoterme autorizate. Erau simple. Mai dormea șoferul, mai oprea motorul. Ajungeau dupムpatru zile. "Mă, dar cam miroase. Spalăƒ-l cu oțet. Sau taie-l rondele și ține-l la marinat ca sムnu miroasă". Și îl țineau în soluție salină ori oțet. Peștele era stricat. Inclusiv în Deltムse livra, inclusiv mari retaileri. De unde se cumpărムpește proaspăt, azi distribuiau fie rondelele alea împuțite, fie pește proaspăƒt, transportat cu trei bucăți de gheațăƒ. Dupムpatru zile de mers din Spania, alaƒ era peștele proaspăƒt!! Ce era în interior, Dumnezeu cu mila", a declarat procurorul de caz.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu