VIDEO - Imagini apocaliptice in Hawaii din cauza incendiilor de vegetație: autoritațile sunt in stare de urgența

Postat la: 13.07.2019 10:15

Guvernatorul din Hawaii a declarat vineri stare de urgenţă pe insula Maui unde pompierii se luptă cu incendii de vegetaţie care au determinat evacuarea a mii de persoane şi au învăluit plajele într-un nor de fum, relatează Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: Japonia a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe Scara Richter

Deşi majoritatea persoanelor evacuate joi au revenit la casele lor, incendiul principal s-a triplat în dimensiune şi s-a răspândit pe circa 3.642 de hectare. "Declar Valley Isle o zonă calamitată pentru a permite implementarea funcţiilor de gestionare a situaţiilor de urgenţă, conform legii", a transmis într-un comunicat guvernatorul David Ige.

Incendiul din insula Maui - numită şi Valley Isle - era controlat în proporţie de 60%, vineri seară, însă autorităţile au avertizat că adăposturile, închise temporar, s-ar putea redeschide în cazul în care se emite un nou ordin de evacuare.

Pompierii au reuşit să controleze în proporţie de circa 35% un alt incendiu de vegetaţie, răspândit pe circa 81 de hectare, care a izbucnit în apropiere de Kahului.

Mii de locuitori şi turişti de pe Insula Maui din Hawaii au primit joi ordin de evacuare din două zone de coastă. Aeroportul Kahului a fost închis pentru scurt timp, iar zborurile au fost deviate din cauza fumului care a condus şi la închiderea a două autostrăzi. Nu au fost raportate cazuri de persoane rănite sau clădiri avariate. Cauza incendiilor este în curs de investigare.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, guvernatorul din Hawaii i-a mulţumit vedetei americane de televiziune Oprah Winfrey, care deţine o proprietate în Maui, după ce aceasta a deschis joi un drum privat pentru a permite accesul pompierilor în zonele afectate de incendiu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu