VIDEO Barbatul care a oprit atacurile din Noua Zeelanda, primele declarații: Mi-am dat seama ca era vorba de un criminal

Postat la: 17.03.2019 09:32

Un bărbat din oraşul neozeelandez Christchurch este considerat erou deoarece a reuşit să îl facă să fugă pe autorul atacurilor armate din moschei ameninţându-l cu un aparat pentru plata cu cardul şi cu o armă pe care acesta o lăsase pentru că se descărcase, informează site-ul agenţiei Associated Press.

Citește și: Norica Nicolai atac la adresa lui Rareș Bogdan! ‘Talentul de slugoi nu înlocuiește caracterul’

Abdul Aziz, în vârstă de 48 de ani, nu s-a ascuns în momentul atacului armat, ci a luat un aparat pentru plata cu cardul bancar şi a strigat spre criminal: "Vino aici!". Aziz este considerat erou pentru că a reuşit să evite crime suplimentare la Moscheea Linwood din Christchurch. Criminalul, Brenton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, s-a temut de ameninţările lui Abdul Aziz şi a fugit cu maşina, fiind oprit de poliţie şi arestat.

Abdul Aziz nu se consideră erou, ci crede că orice alt om ar fi procedat în acelaşi fel într-o situaţie asemănătoare.

Citește și: A ieșit la iveală! Cine o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi

Brenton Tarrant, un adept al teoriei supremaţiei rasei albe, a omorât în total 49 de persoane, după ce a deschis focul în moscheile Al Noor şi Linwood din oraşul neozeelandez Christchurch.

Citește și: Anunț de ultimă oră din partea DNA! S-a descoperit trafic de influență de milioane de euro

Latef Alabi, imamul Moscheii Linwood, crede că bilanţul victimelor ar fi fost mai mare dacă nu ar fi intervenit Abdul Aziz. "Mi-am dat seama că era vorba de un criminal", a declarat imamul, referindu-se la momentul în care l-a văzut prima dată pe atacator. Imamul a strigat spre persoanele din moschee să se adăpostească. "Apoi a venit acest frate. A fugit spre atacator şi a reuşit să îl înfrunte", a spus Alabi.

Abdul Aziz a explicat că l-a atacat pe criminal cu un aparat pentru plata cu cardul. Apoi, a luat o armă descărcată pe care atacatorul o lăsase şi a aruncat-o spre maşina criminalului, care tocmai se pregătea să revină cu o altă armă. "Parbrizul s-a crăpat de la impact şi s-a speriat", a explicat el.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu