VIDEO Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor IPS Pimen, inmormantat la Manastirea Sihastria Putnei

Postat la: 22.05.2020 12:47

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor IPS Pimen este înmormântat, vineri, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, slujba fiind oficiată de Mitropolitul Teofan, ÎPS Teodosie şi PS Damaschin Dorneanul, împreună cu un sobor de preoţi, potrivit news.ro.

Slujba de înmormântare, oficiată la Mănăstirea Sihăstria Putnei, a început oficial la ora 12.00 şi a fost precedată de Sfânta Liturghie.

Slujba este susţinută de Mitropolitul Teofan, ÎPS Teodosie şi PS Damaschin Dorneanul, împreună cu un sobor de preoţi.

Potrivit www.monitorulsv.ro, la slujbă participă sute de credinţioşi, dar şi autorităţi locale şi judeţene.

Citește și: DNA Timişoara stă cu tunurile pe DRPD - Cercetează concursurile de la Direcţie anterioare anului 2019 când a izbucnit dosarul 'PSD Arad'

NUmărul participanţilor a fost, însă, restrâns, date fiind condiţiile epidemiologice din această perioadă.

”Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veşnice, situaţia să fie cu mult îmbunătăţită şi restricţiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toţii de a cinsti aşa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, infectat cu coronavirus, a încetat din viaţă miercuri, 20 mai 2020, în jurul orei 0:50 la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu