Victorie pentru Gabriela Firea, dupa o ședința cu scandal - Bugetul Capitalei pentru 2020 a fost aprobat! Cate miliarde de lei se duc catre bucureșteni

Postat la: 14.02.2020 14:59

Primăria Capitalei a aprobat bugetul în valoare de 10 miliarde de lei pentru anul 2020, după două ore de scandal. Consilierii USR și cei ai PNL nu au votat, anunță Mediafax.

În cadrul ședinței au fost introduse şi amendamente, referitoare la obiective de investiții, cum ar fi teatre sau muzee.
Consilierul Gabrielei Firea, Marius Coajă, a explicat că după terminarea studiilor de fezabilitate, mai multe proiecte vor fi puse în practică.

„Imediat după ce studiile de fezabilitate sunt realizate, votate în Consiliul general ca şi indicatori tehnico-economici, mergem mai departe cu procedurile de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie”, a declarat Marius Coajă după ședința Consiliului General.

Radu Banciu, spumos după decizia ministrului Mediului: 'Metroul din Drumul Taberei nu se va mai construi niciodată, întrucât sunt două ciorcârlii care beau apă'

Alexandru Gâdiuţă, candidat USR Primăria Sector 6, a propus modificări, dar amendamente au fost respins. La începutul şedinţei, USR a anunţat că nu va vota bugetul dacă Gabriela Firea nu va ţine cont şi de propunerile lor. În consecinţă, USR nu a votat.

„Este un buget fantezist, ce nu ţine cont de realitatea economică a anilor anteriori. Din păcate, avem o serie de venituri supraestimate”, a spus Alexandru Gâdiuță, candidat USR pentru Primăria Sectorului 6.

Nici consilierii liberali nu au votat bugetul.

„Acest buget vine şi ne propune venituri de 7 miliarde de lei, în contextual în care în 2019, veniturile realizate efectiv au fost de 4 miliarde de lei. Nici până acum, când s-a votat bugetul, nu ştim de unde vor aduce acești bani”, a declarat PNL Ştefan Bujduveanu, lider consilieri PNL Primăria Capitalei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu