Victor Negrescu ataca anti-europenii

Postat la: 12.02.2019 10:40

Într-un editorial pentru Adevărul, fostul ministru al afacerilor europene, Victor Negrescu, militează pentru apartenența României la Uniunea Europeană atrăgând atenție asupra riscurilor generate de discursul anti-european. În textul său, Negrescu apără eforturile stângii românești pentru dezvoltarea României și aderarea la UE. 


"În 2004, când am finalizat negocierile de aderare la UE, PIB-ul României era de 289 de miliarde de lei. Graţie integrării în UE, a investiţiilor străine, a fondurilor europene, PIB-ul a ajuns în 2017, la 856 de miliarde de lei, de aproape 4 ori mai mare. La fel şi pentru salariul mediu net. În 2006 era de 866 de lei, în 2017 a fost de 2464 lei. Toate aceste lucruri în contextul în care numărul de şomeri era în 2006 de peste 700 de mii de persoane, în timp ce astăzi este la jumătate, în jurul la 400 de mii. Tot înainte de a adera la UE, pensia medie în România era în 2006 de 311 lei în timp ce în iunie 2018 era de 1122 lei. Deşi încă este insuficientă, este de patru ori mai mare graţie încasărilor la bugetul de stat generate de investiţiile venite în România de la aderarea noastră la Uniunea Europeană." explică fostul europarlamentar.

Acesta critică interesele anti-europene alimentate de forţe politice străine anti-româneşti vorbind de riscurile de securitate generate de izolarea față de partenerii euro-atlantici.

Negrescu nu ignoră nici subiectul justiției atrăgând atenția asupra faptului că ne aflăm în procedură de infringement privind directiva prezumpției de nevinovăție care poate corecta erorile din sistem.

"Astăzi, însă, cu MCV sau fără, trebuie să recunoaştem că există probleme în sistem. Ele trebuie şi pot fi corectate împreună cu asociaţiile de profil, împreună cu partenerii noştri externi, împreună cu experţii în domeniul justiţiei. Fără patimă, fără prejudecată, fără interese personale. Un prim pas este să implementăm Directiva privind prezumţia de nevinovăţie. Cunosc foarte bine acest document, am fost raportor al Grupului S&D pe acest document în Comisia Juridică din Parlamentul European. Am lucrat pentru un sistem corect, echilibrat, când alţii stăteau la discuţii cu cei acuzaţi acum de abuzuri. Din păcate, România se află în infringement pe această directivă care ar corecta majoritatea abuzurilor. Iată, soluţia este din nou europeană." a explicat Victor Negrescu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu