Vicepreședintele american "nu este binevenit in Palestina" (responsabil al Fatah)

Postat la: 08.12.2017 06:25

Un responsabil al partidului palestinian Fatah a afirmat joi că vicepreședintele american Mike Pence "nu este bine venit în Palestina", după decizia președintelui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, relatează AFP.

332cb9d6-9fda-4581-b813-56b1022f3f9a

Vizita lui Mike Pence în Israel și în teritoriile palestiniene este prevăzută în a doua jumătate a lunii decembrie.

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, lider al Fatah, nu a menționat vizita lui Mike Pence în reacția sa, miercuri, la declarația lui Donald Trump. Biroul său nu a putut fi contactat joi seară pentru a reacționa la declarațiile făcute de Jibril Rajoub.

"Vicepreședintele american nu este binevenit în Palestina", a declarat pentru AFP Jibril Rajoub. "Președintele Abbas nu îl va primi din cauza anunțului" (făcut de președintele Trump), a adăugat el.

La rândul său, Casa Albă a afirmat joi că o eventuală anulare a întâlnirii dintre Mike Pence și Mahmoud Abbas va fi "contraproductivă".

Vizita vicepreședintelui american care va vizita, de asemenea, Egiptul capătă un caracter special după anunțul lui Donald Trump care a provocat furia palestinienilor și o largă condamnare internațională.

Pentru Mahmoud Abbas, Washingtonul nu mai poate juca rolul său istoric de mediator de pace cu israelienii după anunțul făcut de Donald Trump. "Prin aceste declarații deplorabile, Statele Unite sabotează deliberat toate eforturile de pace", a reacționat el miercuri.

Liderii palestinieni revendică Ierusalimul de Est, ocupat și anexat de Israel în 1967, drept capitală a statului la care aspiră. Israelul proclamă întregul Ierusalim, de Vest și de Est, drept capitala sa "eternă și indivizibilă".

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza, editor online: Gabriela Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu