Venezuela: Convocarea alegerilor, singura cale de ieșire din criza (OSA)

Postat la: 21.05.2017 00:25

Singura cale de ieșire din criza politică traversată de Venezuela este să se organizeze rapid alegeri, a afirmat sâmbătă secretarul general al Organizației Statelor Americane (OSA), Luis Almagro, citat de AFP.

be70eea1-cc3c-491a-bb44-fe0dc2cb3d5d

Într-un mesaj video, Luis Almagro a subliniat că numărul ridicat de morți din timpul manifestațiilor opoziției este rezultatul unui "regim care se încăpățânează să nu admită că singura cale viabilă pentru ieșirea din criză (...) este să se convoace imediat alegeri generale".

În momentul de față, Venezuela trebuie să se lanseze în "negocieri definitive pentru acceptarea termenilor restabilirii democrației", a adăugat diplomatul uruguayan.

"Este vremea ca în regiunea sud-americană să contribuim la a ne pune de acord cu reprezentanții regimului pentru a restabili instituțiile și democrația în Venezuela. Procesul de dialog a eșuat pentru că nu era conștient de necesitatea de a democratiza din nou țara", a insistat el.

Opoziția și guvernul se acuză reciproc de violențele din cursul manifestațiilor împotriva președintelui socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, care au făcut 47 de morți în șase săptămâni.

Venezuela a notificat la 28 aprilie retragerea din OSA pe care o acuză de "amestec" și "intervenționism" cu scopul de a face să cadă actualul guvern de la Caracas.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu