Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_l70b7sv0fqb0bl42l9el48pet4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Vești BUNE din Spania: Numarul deceselor cauzate de COVID-19 a scazut

Vești BUNE din Spania: Numarul deceselor cauzate de COVID-19 a scazut

Postat la: 22.05.2020 08:07

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Spania a scăzut joi sub 50, pentru prima dată de când s-au impus măsurile de carantină la mijlocul lunii martie, dar cifra exclude decesele înregistrate în Catalonia, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Decesele cumulate au urcat cu 48 până la 27.940, în timp ce numărul de cazuri confirmate a ajuns la 233.037, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Autorităţile catalane nu şi-au actualizat datele zilnice din cauza problemelor de validare a datelor, a anunţat ministerul într-un comunicat, fără a informa despre natura problemelor.

Victor Ponta reproşează Guvernului o decizie întârziată: 'De ce au amânat o lună? Vom afla de la DNA poate?'

La apogeul epidemiei la începutul lunii aprilie, Spania a raportat până la 950 de morţi pe zi. Carantina strictă a contribuit la punerea sub control a epidemiei, ceea ce a determinat autorităţile să înceapă ridicarea restricţiilor.

Barurile şi restaurantele şi-au redeschis terasele în cea mai mare parte a ţării, oamenilor li se permite să facă exerciţii şi unele magazine se pot deschide. Dar temerile unui al doilea val rămân, iar guvernul a introdus joi folosirea obligatorie a măştilor în public.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu