Vești bune, China se vindeca: Doar 67 de noi cazuri COVID-19 și niciunul in vechiul epicentru de la Wuhan

Postat la: 27.03.2020 00:00

China a raportat 67 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus şi încă 6 decese produse în cursul zilei de miercuri, transmite joi DPA.

Niciun nou caz nu a fost înregistrat în epicentrul original al epidemiei, în provincia Hubei, conform unui comunicat dat publicităţii joi de Comisia Naţională chineză pentru Sănătate.

Autorităţile din Hubei au ridicat măsurile de izolare strictă ce i-a împiedicat pe rezidenţi să părăsească această provincie timp de peste 2 luni, potrivit Agepres.

Citește și: 'ERAM FERICIŢI ŞI NU ŞTIAM' - Editorial viral online, scris de un jurnalist spaniol

În afara capitalei acestei provincii, Wuhan, rezidenţii sănătoşi pot călători din nou în orice altă parte a Chinei. Cetăţenii din Wuhan rămân izolaţi până la 8 aprilie.

Toate cazurile raportate joi sunt "importate", conform autorităţilor medicale.

Tot joi, autorităţile chineze au anunţat decizia de a limita în mod sever traficul aerian internaţional spre şi dinspre China, într-un efort de a stopa cazurile "importate". Fiecare linie aeriană din China va putea opera câte o singură rută spre destinaţii externe pe săptămână, conform Administraţiei de Aviaţie Civilă din China (CAAC).

În mod similar, orice companie aeriană din afara Chinei nu poate opera mai mult de o singură rută spre şi dinspre China pe săptămână. De asemenea, fiecare zbor nu trebuie să depăşească 75% din capacitatea de pasageri a avionului. Aceste noi măsuri vor fi aplicate de duminică.

De la începutul epidemiei, în luna decembrie a anului trecut, infecţia respiratorie acută COVID-19 a ucis 3.287 de persoane în China, dintr-un total de 81.285 infectaţi - dintre care, până în acest moment, 74.051 s-au însănătoşit complet.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu