Vasta operatiune de confiscare in Belgia a unor arme de foc importate ilegal din Franta

Postat la: 13.09.2019 22:23

Peste 600 de arme de foc cumpărate în mare parte din Franţa au fost confiscate începând de marţi în cursul unei vaste operaţiuni a poliţiei coordonate de parchetul federal belgian, a anunţat acesta vineri într-un comunicat, relatează AGERPRES.

Citește și: Olguța Vasilescu a răbufnit: Cum dracului vine criza peste noi doar când se apropie ăștia de guvernare?

''Aceste arme au fost cumpărate adesea sub acoperirea unui certificat de tir sportiv în Franţa, dar fără a avea vreo autorizaţie de deţinere în Belgia'', a explicat parchetul care a făcut referire în special la un comerciant de arme din Maubeuge, în aproapiere de graniţă, în nordul Franţei.

Acesta din urmă a fost audiat în cadrul anchetei în baza unei colaborări cu autorităţile franceze, dar a fost eliberat, la fel ca majoritatea celor arestaţi, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului federal.

Citește și: Viorica Dăncilă i-a executat azi! Pe cine a dat afară din Guvern

Ancheta continuă, iar cei eliberaţi ar putea fi nevoiţi să dea explicaţii ulterior unui judecător, a spus sursa citată.

Un număr de 638 de arme (arme de mână, arme semi-automate etc) au fost confiscate în cursul a 280 de percheziţii, marţi, miercuri şi vineri, pe întreg teritoriul Belgiei, se arată în comunicat.

Anchete judiciare au fost deschise de aproape toate parchetele din Belgia în cazuri individuale de deţinere interzisă de arme şi infractorii sunt pasibili de închisoare de la o lună la cinci ani şi/sau o amendă de la 800 la 200.000 de euro.

Citește și: EXCLUSIV Tribunalul București spune că ministrul Justiției a încălcat legea

În Belgia, menţionează parchetul federal, ''orice deţinere a unei arme de foc necesită cel puţin o autorizaţie'' şi ''acelaşi lucru se aplică la importul unei astfel de arme''.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu