USR și PLUS Neamț au semnat un acord privind o candidatura comuna la alegerile locale

Postat la: 14.02.2020 18:48

USR și PLUS Neamț au semnat un acord privind o candidatură comună la alegerile locale, județul fiind primul din Moldova și al treilea la nivel național în care cele două formațiuni politice semnează un astfel de document, anunță MEDIAFAX.

Conform unui comunicat de presă transmis vineri de USR Neamț, conducerile organizațiilor județene USR și PLUS Neamț au ajuns la un acord privind candidatura pe liste comune la alegerile locale pentru Consiliul Județean Neamț și orașul Piatra Neamț.

Citește și: A fost detonată nucleara, după reținerea lui Beuran: Urmează Arafat

Astfel, în urma negocierilor purtate în ultimele săptămâni, s-a decis ca pentru Primăria Piatra-Neamț să candideze reprezentantul PLUS, Cosmin Asandei, în timp ce propunerea USR, Marius Irimia, va fi candidatul pentru funcția de viceprimar.

În privința alegerilor pentru Consiliul Județean, USR va da candidații atât pentru funcția de președinte, cât și pentru cea de vicepreședinte, alegerile interne pentru desemnarea candidaților urmând să aibă loc în cadrul Conferinței Județene a USR Neamț de sâmbătă, 15 februarie.

De asemenea, tot prin negociere a fost stabilit și algoritmul după care vor fi ocupate pozițiile pe liste.

Citește și: Nu este un pericol social! Tribunalul București, decizie în cazul medicului Mircea Beuran .

„În perioada următoare, acolo unde există candidați de la ambele formațiuni, vor avea loc negocieri locale și vom decide sub ce formulă vom candida. Referindu-mă strict la USR, filialele locale existente continuă să-și desemneze candidații pentru alegerile locale, în timp ce echipa de extindere lucrează pentru a putea avea candidați în cât mai multe localități din județ”, a declarat deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

Acordul pentru candidatura comună USR și PLUS la alegerile locale s-a mai semnat la Sibiu și Bihor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu