Universitatea Babeș-Bolyai a lansat un apel de solidaritate comunitații la donarea de sange

Postat la: 26.03.2020 14:15

Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a lansat un apel de solidaritate comunității la donarea de sânge, recomandând studenților din alte localități să doneze în centrele de transfuzii din județele lor, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al UBB Cluj-Napoca transmis, joi, în situația actuală, generată de pericolul răspândirii infectării cu noul coronavirus, s-a redus dramatic numărul persoanelor care se prezintă zilnic la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj.

„Universitatea Babeș-Bolyai lansează, în această perioadă, un apel la solidaritate adresat tuturor membrilor comunității care pot dona sânge.

Deplasarea la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca, pentru donare de sânge, este considerată o urgență și trebuie să fie menționată ca atare în declarația pe proprie răspundere, în care trebuie să fie precizat și traseul deplasării, respectiv adresa de domiciliu a donatorului și adresa centrului”, se arată în comunicat.

Citește și: Strigătul de revoltă al unui doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme

Apelul lansat de UBB vine în contextul nevoii acute de sânge pe care spitalele o resimt în această perioadă, când s-a redus dramatic numărul persoanelor care merg zilnic la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj.

Rectorul UBB, Daniel David, a subliniat că apelul nu e adresat doar celor care au domiciliul în Cluj, ci și studenților universității din alte localități, care pot dona la centrele de transfuzii din județele lor.

Directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca, Adriana Sime, a declarat, joi, că apelul UBB pentru a sprijini donarea de sânge este binevenit.

„Am înregistrat în ultima perioadă o scădere a numărului de donatori, de la 60-70 pe zi la 20, dar miercuri și joi a început să crească numărul, ajungând la 100. Dacă vor veni și mai mulți donatori în urma apelului UBB, situația se va îmbunătăți”, a spus Sime.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu