Ungaria anunța BLOCAREA intrarii Ucrainei in NATO, daca nu se anuleaza legea care ii afecteaza și pe romani

Postat la: 04.12.2019 21:15

Ungaria va continua să blocheze lansarea procesului de integrare a Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică până când vor fi restabilite drepturile lingvistice ale etnicilor maghiari din Transcarpatia, a afirmat miercuri ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Ungaria este interesată ca Ucraina să fie o naţiune stabilă, democratică şi sigură. Cu cât este mai puternică şi mai stabilă Ucraina, cu atât va fi mai bună situaţia etnicilor maghiari din Transcarpatia, a declarat Peter Szijjarto, citat de agenţia de presă MTI.

Citește și: Codul Penal este de partea lui Liviu Dragnea-Cum ar putea fi eliberat mai devreme

Drepturile etnicilor maghiari din Ucraina au fost "încălcate grav" în mandatul fostului preşedinte, iar presiunile au continuat recent "în mod ascuns, cu asistenţa poliţiei secrete ucrainene", a subliniat Szijjarto, informează mediafax.ro.

Ungaria a transmis clar că va renunţa la blocarea admiterii Ucrainei în NATO doar dacă sunt restabilite drepturile etnicilor ungari din Transcarpatia la nivelul care era înaintea introducerii legii lingvistice ucrainene. "Nu cerem nimic suplimentar, nu cerem mai multe drepturi pentru etnicii maghiari, doar cele pe care le aveau", a insistat Szijjarto.

Citește și: Ludovic Orban și-a făcut publică declarația de avere-Cât este de bogat, de fapt, premierul României .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu