Un tribunal din Moscova a decis sa mențina decizia in cazul fostului jurnalist rus Ivan Safranov, acuzat ca a divulgat secrete militare

Postat la: 15.09.2020 23:47

Un tribunal din Moscova a decis să menţină decizia în cazul fostului jurnalist rus Ivan Safranov, închis sub acuzaţia că a divulgat secrete militare despre vânzările de arme ruseşti către Orientul Mijlociu şi Africa, cât lucra pentru agenţia spaţială de stat din Rusia.

Din camera de sticlă în care era, Safranov a avut câteva mesaje pentru susţinătorii săi, aflaţi în sala de judecată. „Cea mai tare voce” şi „Te iubesc” a scris fostul jurnalist pe două cartoane, în timp ce susţinătorii i-au trimis „bezele”, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ultim moment! Marcel Ciolacu: ‘Am luat decizia ca PSD să meargă singur la aceste alegeri’

Safronov a contestat o decizie a instanţei, care i-a prelungit detenţia până în decembrie.

Avocatul lui spune că arestarea clientului său vine din raţiuni politice şi e cauzată de trecutul său jurnalistic.

„Nu ştiu cum să explic acest lucru, cred că de fapt este răzbunare pentru munca sa. Nimic mai mult. Ce altceva poate fi adus împotriva unui jurnalist care a scris timp de 10 ani despre problematica militară? Nimic. De aceea nu există nicio substanţă în probe şi nu ni s-a arătat nimic”, a declarat Dmitry Katchev, avocatul lui Safranov.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu