Un tanar israeliano-american, aflat in detenție provizorie in Israel, a fost inculpat in SUA pentru amenințari antisemite

Postat la: 22.04.2017 02:55

Un tânăr israeliano-american, de 18 ani, aflat în detenție provizorie din 23 martie în Israel, a fost inculpat vineri în SUA pentru că ar fi amenințat prin telefon centre ale comunității evreiești, a indicat ministerul american al Justiției, citat de AFP.

5a50f1fa-725b-4dcd-8b45-c4331183bab2

Sursa foto: The United States Department of Justice / Facebook

Michael Ron David Kadar este acuzat că ar fi efectuat, între 4 ianuarie și 7 martie, "multiple apeluri telefonice amenințătoare evocând alerte cu bombă sau atacuri armate în numeroase centre comunitare evreiești de-a lungul Floridei", a explicat ministerul, într-un comunicat, precizând că niciun exploziv nu a fost în final descoperit.

Dar aceste amenințări au dus la închiderea, evacuarea sau izolarea locațiilor vizate de aceste false alerte, precum și mobilizarea forțelor de securitate și a personalului de urgență, a relevat ministerul, precizând că suspectul a folosit mai multe artificii tehnologice pentru a-și disimula identitatea (modificarea vocii, schimbarea adresei IP, etc).

Tânărul este de asemenea vizat de o plângere federală în Georgia, unde este suspectat că ar fi dat, prin telefon, informații nereale poliției cu privire la o "falsă situație violentă implicând mai multe persoane într-o reședință privată situată la Athens, în Georgia", a indicat ministerul citat.

Kadar este totodată acuzat de hărțuire pe internet, a adăugat sursa menționată.

Aceste amenințări au alimentat speculații asupra unei creșteri a antisemitismului în urma alegerii lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

Un tribunal israelian a prelungit din nou joi, cu cinci zile, detenția provizorie a tânărului, suspectat de a fi la originea a zeci de alerte false cu bombă, cu tonalitate antisemită, în lume, inclusiv în Australia și Noua Zeelandă.

El a fost arestat pe 23 martie la Așkelon, în Israel.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu