Un tablou de Gauguin, care nu a parasit niciodata Statele Unite, va fi scos la vanzare online

Postat la: 20.11.2020 16:23

Un tablou de Paul Gauguin, care nu a părăsit niciodată Statele Unite, portretul "Teurahaimata a Poturu", va fi scos la vânzare pe platforma digitală Fine Arts Paris, potrivit AFP, anunță news.ro.

Cumpărat de artistul colecţionar Edouard Paulin Jenot înainte de 1895, a trecut pe la mai mulţi proprietari înainte de a rămâne în aceeaşi familie americană din 1943. Acest ulei pe fond albastru a fost expus o singură dată, la Muzeul Cleveland, în 1942.

A devenit cunoscut datorită unei fotografii alb şi negru din arhivele Wildenstein şi din reproducerea sa într-un catalog din 1964.

Citește și: FĂRĂ PRECEDENT - Ludovic Orban s-a supărat și a plecat intempestiv dintr-o conferință de presă/ VIDEO/ UPDATE

"Teuraheimata a Poturu" face parte dintre operele realizate în prima călătorie în Tahiti a lui paul Gauguin.

Galeristul newyorkez Jill Newhouse, care a decis să prezinte tabloul la Fine Arts Paris, nu a comunicat preţul, dar opere comparabile pot fi vândute cu până la 10 milioane de euro.

Această pictură este prezentată cu noi studii, noi cercetări, un raport de conservare şi analize de pigmenţi.

55 de expozanţi, inclusiv 18 galerişti străini, vor prezenta fiecare până la 10 lucrări, în cadrul acestui salon care organizează în mod excepţional a patra ediţie, online, între 24 şi 29 noiembrie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu