Un seism cu magnitudinea de 7,7 grade s-a produs in largul Rusiei: O alerta de tsunami a fost anulata

Postat la: 18.07.2017 07:55

Un seism cu magnitudinea de 7,7 grade a fost înregistrat în largul coastei estice a Rusiei în noaptea de luni spre marţi, potrivit Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), determinând autorităţile să declare o alertă de tsunami în anumite regiuni din Oceanul Pacific, anulată însă la scurt timp după ce a fost emisă, informează AFP.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a avertizat iniţial că valuri cu o înălţime maximală de 0,3 metri deasupra nivelului mării riscau să ameninţe regiunile de coastă plasate în perimetrul alertei, din Rusia până în Hawaii.

Citește și: Irak: Este nevoie de trei ani ca viaţa să revină la normal în Mosul şi în provincia Ninive

Acelaşi centru a anulat alerta după puţin timp de la emiterea ei, precizând că nu prevede "un tsunami devastator în Pacific" şi subliniind că Hawaii, un stat american, nu este ameninţat din acest punct de vedere.

"Variaţii minore ale nivelului mării pot să apară în anumite zone de coastă pe parcursul următoarelor ore", a prevenit acelaşi centru, potrivit Agerpres.

Seismul, înregistrat la o adâncime de 11,7 kilometri, a avut loc la ora 23.34 GMT, la o distanţă de 199 de kilometri est faţă de localitatea Nikolskoye din Rusia, potrivit USGS.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu